Landgoed van Maas & Waal - Vakantiepark

Blog

De voordelen van het verhuren van een vakantiewoning

Investeren in een tweede woning of vakantiewoning heeft vele voordelen. Het belangrijkste voordeel om te investeren in een vakantiewoning is het rendement dat de woning kan opleveren. Door de woning te verhuren, genereert u extra inkomsten en kunt u steeds meer vermogen opbouwen. Het rendement dat de woning oplevert, is afhankelijk van hoeveel u de vakantiewoning verhuurt gedurende het jaar. Door de investeren in een vakantiewoning bouwt u uw vermogen sneller op dan door te sparen op uw spaarrekening, zeker met het oog op de huidige spaarrente. Dit maakt het investeren in een vakantiewoning nog aantrekkelijker. Het grote voordeel van investeren in een vakantiewoning op een prachtige en geliefde locatie, is de waardestijging die de woning met de tijd oplevert. Een vakantiewoning wordt immers gezien als vastgoed en bij een eventuele verkoop kan het u een mooie winst opleveren.

Landgoed van Maas en Waal - Appeltern - beeldmerk

Investeer in een eigen stukje paradijs op aarde

Het bijkomend voordeel van de investering, is natuurlijk dat u zelf gebruik kan maken van de vakantiewoning. Zo heeft u een eigen plek om vakantie te vieren. Dit is ideaal voor een weekendje weg in eigen land of voor bezoek van familie en vrienden. Het beleggen in een recreatiewoning is daardoor aantrekkelijker dan investeren in aandelen.

De aanschaf van een vakantiewoning kan gevolgen hebben voor de btw, de belasting over toegevoegde waarde. Deze belasting is een vorm van belasting die consumenten betalen over goederen en diensten aan de Rijksoverheid. De aankoop van een nieuwe vakantiewoning is in Nederland belast met het algemene btw-tarief van 21%. Afhankelijk van de manier waarop u de vakantiewoning gebruikt, bestaat er de mogelijkheid voor u om de btw terug te vorderen. U kunt er voor kiezen om de vakantiewoning alleen recreatief voor eigen gebruik aan te schaffen of als investering en volledig beschikbaar stellen voor de verhuur. Bij de derde optie kiest u ervoor om de woning deels zelf te gebruiken en deels te verhuren. Wanneer u de vakantiewoning alleen voor recreatief eigen gebruik koopt is er geen sprake van ondernemerschap en kunt u de btw die is betaald over de recreatiewoning niet terugvorderen. Wilt u de vakantiewoning volledig verhuren? Dan kunt u de btw terugvorderen van de Belastingdienst.

Landgoed van Maas en Waal - financiering

Landgoed van Maas en Waal - Appeltern - beeldmerk

Investeer in een prachtig huis op een gewilde locatie

De vakantiewoningen van het Landgoed van Maas en Waal zijn bij uitstek geschikt om te verhuren. De woningen staan immers op een prachtige en aantrekkelijke plek en in de wijde omgeving is er veel vraag naar huurbare vakantiewoningen.

VERHUUR

Meer weten over verhuur

Wilt u graag meer informatie over de verhuur, investeringsmogelijkheden en de rendementen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.
Contact opnemen

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen prospectusplicht voor deze activiteit.
Zoekvenster sluiten